De perfekte julegavene til arbeidere i byggebransjen

Å jobbe i byggebransjen kan være utfordrende. I de fleste tilfeller er dette en svært fysisk jobb, som kan være krevende for kroppen. Bygningsarbeidere lever også en spesiell livsstil, hvor de tilbringer mye tid i brakker. Kanskje du vil gjøre hverdagen deres litt bedre? Hvis du er en leder som ser etter gaver til arbeiderne dine, har vi noen gode tips til deg.

Å kjøpe gaver til arbeiderne

Kanskje du bør være litt tidligere ute med julegaver i år? Enten du eier ditt eget firma eller bare har ansvaret for gaveinnkjøp i bedriften din, kan det være lurt å starte snart. En av grunnene til dette er at mange av arbeiderne er utenlandske og reiser hjem i god tid før jul.

En annen grunn er at når du skal kjøpe gaver i store kvantum, er det viktig å være tidlig ute. Eier du en mindre bedrift og vil sikre noen ekstra poeng som leder, kan du kjøpe inn noen litt mer personlige gaver. Tenk på hvem arbeiderne dine er, hva de liker, og hva slags familiesituasjon de er i. Å bli sett som menneske og som et selvstendig individ er en god følelse, som bygger samhold i bedriften – selv for arbeidere som bare jobber på kortsiktige kontrakter.

Julegaver som gjør brakkelivet bedre

I det forrige avsnittet har vi linket til en nettbutikk som har et svært stort sortiment. Her kan du finne det meste til arbeiderne dine. Hva med å kjøpe en artig kopp? Du kan faktisk laste opp ditt eget bilde eller en annen grafikk. Hva med å lage en kopp til hver arbeider med navnet deres på? En annen god idé er å kjøpe noe som kan gjøre det litt hyggelig på brakken. Noen forslag er brettspill, litt forskjellig sjokolade eller telysholdere. Kjøper du små, rimelige ting anbefaler vi å sette dette sammen i en gaveeske. Når du kikker i nettbutikken kan du trykke på filteret som heter «firmagaver». Der finner du lekre ting som gavesett med vin, konfektesker og stilige glass.

Julegaver som kan hjelpe mot smerter og slitasjeskader

Å ha en fysisk jobb som tidvis krever at du er ute i all slags vær, kan være svært utfordrende. Kjøper du en litt dyrere gave, som for eksempel en massasjepute, viser du at du har forståelse for hvilke utfordringer arbeiderne dine har. Har du få ansatte kan du gjerne legge litt ekstra penger i gaven, og investere i Shiatsu massasjepute. Denne legges over nakken og overarmene, og gir en svært god massasjeopplevelse. Kanskje dette produktet kan motvirke stivhet og stølhet i den grad at arbeiderne slipper smerter i hverdagen?

Skriv et kort

Helt til slutt vil vi oppfordre deg som leder til å skrive et hyggelig kort. Gjør det så personlig som mulig. Dette vil bli tatt imot med stor takknemlighet. Som forkjempere for bygningsarbeideres rettigheter får vi ikke sagt det ofte nok: Dette er arbeidere som bygger Norge. De fortjener å bli satt stor pris på!