Utnyttelse av uteareal til små boliger

Alt handler om areal, at man har rom man kan trekke seg unna og rom for hobby og velvære. Utnyttelsen av uteareal blir med ett et tema når boligen er liten. Så hvordan skal man tenke når man bygger små boliger, og hvordan kan man få et funksjonelt uterom?

Det er mange ting som kan gjøre at man heller sitter ute, enn å krangle om sofa-plassen. Det kan være tak over hodet, praktisk maskinvevd uteteppe med slitesterkt materiale eller en moderne bålpanne. Alt må passe inn på terrassen, der man kan krype inn under et pledd og lese bøker eller høre god musikk.

Bygg terrasse i nivåer

Det er ikke sikkert det er tilstrekkelig uteplass til å dra ut en stor terrasse. For å minske plassen kan man bygge den i to nivåer. Da får man presset inn arealet og utnyttet plassen bedre. Vil man fordele barn og voksne utover terrassen går det meget fint an. For å få det til kan man lage et spiral-trapp eller en terrasse som går rundt hushjørnet.

Pynt med robuste utetepper

Utetepper har den egenskapen at de tåler vær og vind. Ikke minst med tanke på fukt så er dette viktig. Bygg et lite kapell for å kunne sitte under om det regner. Fins ikke noe bedre terapi enn å lytte til regnet. Lag en sofakrok av euro-paller og plant et bord over et dekorativt uteteppe på terrassegulvet. Kombiner både runde og

Bygg en vinterhage

En vinterhage kan i prinsippet bli til et ekstra rom. Man kan velge om man vil fylle det med skrot og heller gjøre om roterommet til barnerom eller treningsrom. Vinterhagen er perfekt for kalde vinterdager. Å nyte morgenkaffen her gir ny inspirasjon og energi.

Bygg oppbevaring under terrassen

Det kan være problematisk å finne oppbevaring i små boliger. Det er ikke sikkert det er en kjellerbod engang. Det er ikke alt man vil legge under terrassen heller. Derfor kan det være smart å bygge inn tette skap i forbindelse med trappa.

Veranda på soverommet

Det vil si, en veranda i andreetasje kan bli et sted man vil oppholde seg en god stund. Her kan man nyte kaffe mens man leser dagens nyheter eller en god bok. Er det plass til en stol med armlene er det kanskje nok. På karmen kan man henge en blomsterpotte eller to.

Lag senger ute

Det har blitt populært å sove under åpen himmel. Selv midtvinters kan det være koselig å montere hengekøya mellom to bjelker og finne fram vinter-posen. Det kan bli et koselig soverom for barna eller en køye å dorme i på late sommerdager. Har du hengekøya klar så kan dere ha plass til gjestene i huset. Nå har du fått flere ideer til å utnytte uteplassen deres.