Populært med minihus

Tun med hus rundt, setre tett i tett, campingplasser med campingvogner, og kolonihager har noe felles, man bor tett på hverandre, og ofte deler man noe, som gressklipper og annet utstyr. Tanken om å bo i minihus, eller Tinyhouse, som det heter i USA, slår stadig om seg. Det blir større og større press på tomter og arealer i pressområdende, med samtidig er dette også et fenomen som har funnet veien ut i bygdene. I Aurland er det 2 venner som -har etablert seg i hvert sitt minihus på samme tomten. Det ene huset er en gammel ombygd anleggsbrakke som er fraktet til tomten på en trailer, og har kostet totalt med ombygging totalt kr 175 000.-, det andre er laftet og bygget av eier selv, og har kostet noe mer kr 650 000.- Overgangen fra store hus og leiligheter er a man blir mer bevist på hva man har og beholder. Det er dessuten økonomisk, det er lavere strømkostnader

Hvor skal vi bo?

Å ha et minihus kan gi deg en svært fleksibel tilværelse hvis det er det som passer best til din livsstil. Å ha et minihus som for eksempel , en anleggsbrakke, som kan flyttes rundt på en trailer, gir helt nye muligheter for de som kanskje ønsker å prøve å bo flere steder, enten på grunn av jobb eller annet. I og for seg må man jo ha en tomt å sette huset på, så det er jo noe som må avklares, men man binder ikke opp millioner av kroner på å kjøpe hus et sted man kanskje ikke vil rives. SÅ det er en god ide for å teste ut. Minihus er også miljøsnille hus, men lavt forbruk av strøm, men også med hvilket avtrykk huset gir. For mange er ønsket om en tilværelse uten så mange ting og et enklere liv hovedmålsetningen for trangen til å bygge eller skaffe seg et minihus. Det er jo en trend at “Less is more”, og at vi skal spre miljøet ved å kjøpe færre ting, og kaste mindre. Kanskje dette er den nye levemåten som kommer?

Trenger du finansiering av drømmen ?

Å bo smått og enklere er en svært populær trend det å “downsize” bolig og livsstil, bo enklere, og mer i samsvar med naturen, er stadig mer attraktivt. Det minimalistiske, og det å bo med færre ting er tiltrekkende på mange mennesker nå. Det er svært attraktivt å tenke bærekraftig og miljøvennlig, og bruke mindre av de ressursene verden har tilgjengelig. Dette er lettere å oppnå ved å bo i båten hele året, eller å bygge, bygge om, eller på annen måte skaffe seg et minihus. Om din tiltrekning og drøm er å bo i minihus eller båt, kan det hende at du trenger å låne penger til båt hos sambla, der kan du også få lån til finansiering av det bittelille drømmehuset. I budismen sies det at hvis du eier mer enn 7 ting, eier tingene deg. Riktignok eier du nok mer enn 7 tings selv om du velger å bo smått og godt, men det hjelper kanskje på vei til et roligere liv.