Hvordan få et godt resultat med tapet

Mange blir skremt av tapet i frykt for at de ikke skal klare å tapetsere, og at det skal bli klumpete og ujevnt. Heldigvis har vi en god nyhet, for tapet er faktisk ikke så vanskelig å legge. Alt du trenger er litt kunnskap om hvordan det gjøres, så her får du noen gode tips til akkurat dette. Før du aner det, kommer du til å tapetsere som om du aldri har gjort annet.

Gjør klar veggen

I sitt første møte med tapet ligger ofte fokuset på selve tapeten, men det er også viktig å huske at denne tapeten faktisk skal festes på noe, nemlig veggen. Denne må selvfølgelig også gjøres klar før du kan tapetsere den. Det innebærer å fjerne alt på den og sparkle eventuelle hull i veggen. Deretter bruker du sandpapir til å pusse den ned så du får en jevn flate, og til slutt grunner du hele veggen med primer. Nå er den klar for å tapetseres, og danner et godt grunnlag.

Rull limet på tapeten

Det er først og fremst veldig viktig med en god tapet, så vi anbefaler å sjekke ut Familietapeter.no, for å være sikker på at du får en tapet av god kvalitet. Er tapeten av dårlig kvalitet kommer du ikke langt uansett hva du gjør. Når du så har en god kvalitetstapet, må du tilføre lim på baksiden. Bruk en malingsrulle og rull limet utover for å fordele det jevnt, og sørg for at hele tapeten er dekket. Dermed vil tapeten sitte godt på veggen, og du slipper å hanskes med hjørner som løsner og lignende.

Det er en del å huske på når man skal tapetsere for første gang, men med disse tipsene kommer du et godt stykke på vei. Vi er helt sikre på at neste gang du prøver deg på å legge tapet, vil resultatet bli perfekt.