Miljøvennlige bygg

I denne artikkelen skal vi snakke om hva vi kan gjøre for å finne på en mye mer miljøvennlig og som du ser i denne artiklene som lenken viser til så har for eksempel Trondheim levert mange gode alternativer for miljøvennlige bygninger. La oss se på hvilke måter vi kan produsere miljøvennlige bygg.

Energi

Det første vi kan se på er å se på bygninger som kan være med på å produsere sin egen energi. Det finnes for eksempel bygninger i Trondheim i dag som kan produsere sin egen energi gjennom solcellepaneler. Dersom du selv har lyst til å finne en kilde til energi som er litt renere så kan du besøke tibber.com/no/ og finne alt du trenger der. Det er nemlig slik at ikke alle kilder til energi er “rene” og dette vil egentlig bare si at vi kan ende opp med å forurense jordkloden vår. For eksempel så finnes det også ressurser som vi ikke kan få tilbake. Dette er forskjellen mellom en fornybar og en ikke-fornybar kilde til energi.

Den typen energi som vi trenger mest er elektrisitet, men det finnes hus som også kan bruke energi fra jorden til å lage strøm som blir forsynt direkte til huset. Denne typen investering kan være ganske dyr, men desto lengre tid det går, desto mer tjener du på det. Energien som produserer fra jordvarme er også ren og fornybar så det er ingenting å bekymre seg for.

Materialer

Det skal også sies at vi kan bygge med mer miljøvennlige materialer. De fleste materialer er miljøvennlig nok, men det er fortsatt slik at vi må produsere disse materialene, og derfor kan det være fordelaktig å finne ting som kanskje heller har resirkulerte produkter. Mange steder i verden så finnes det bygg som har blitt bygd opp av forskjellige søppeldeler som for eksempel flasker eller gamle dekk. Bøtter, gammel plastikk og slike gjenstander kan være med på å bygge et hus, men det krever selvsagt et kreativt blikk for å få det til å fungere.

Det er også dessverre ikke slik at huset blir av den beste kvaliteten, så det blir vanskelig å få dette til å fungere, men vi kan fortsatt prøve vårt beste for å gjøre byggeprosessen litt mer miljøvennlig.

Design

Det er også viktig å tenke på hvordan vi skal designe bygget som vi skal sett opp. Dette vil altså si at vi skal designe bygget på den måten slik at vi får brukt den plassen vi har så effektivt som mulig. Når vi bruker arealet så effektivt som mulig så sparer vi på miljøet på den indirekte måten. Det vi også bør fokusere på er å få isolasjonen riktig. Dersom det er isolert riktig så sparer vi også på å varme opp lokalet fordi det er mindre energi som tapes.